Over ons

De sommenfabriek is een initiatief van Liesbeth van der Plas. Als mede-oprichter en bestuurslid van de Stichting Goed Rekenonderwijs zag zij duidelijk de behoefte aan een overzichtelijk site waar iedereen goed kan leren rekenen.
Aan deze gratis website wordt constant gewerkt door rekenexperts uit zowel het basisonderwijs als het voortgezet onderwijs, in samenwerking met de Stichting Goed Rekenonderwijs.
Binnenkort zullen ook redactie-sommen (‘realistisch rekenen’) worden toegevoegd.

Bij de ‘realistische opgaven’ is het overigens eerst nodig om met getallen te kunnen rekenen zoals dat nu op deze site kan worden geleerd. Als een kind vervolgens leert hoe het een som uit een verhaaltje kan destilleren, is het ook in staat om cijfermatig het antwoord uit te rekenen.
Ook voor het rekenen met procenten, verhoudingen en meeteenheden is het nodig om eerst met hele getallen, breuken en kommagetallen te leren optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen.

Wiskunde voor de brugklas enz. staat ook op het programma.
Voorlopig kan men voor deze meer gevorderde onderwerpen goed terecht bij de cd-roms van Wiskunde Interactief, te vinden op www.wiskunde-interactief.nl.

Opmerkingen en suggesties zijn van harte welkom. Dit kan via het contactformulier maar het is ook mogelijk om te reageren op een specifieke pagina van deze site. Voor een reactie onderaan een pagina is het nodig om eerst in te loggen.

4 gedachten over “Over ons

 1. Pingback: Website gespot! De Sommenfabriek: uitleg en oefenen met rekenen en wiskunde | André Manssen blogt vanaf de Zijlijn...

 2. Jairo

  Beste Liesbeth,

  Eindelijk een site gevonden die het in de puntjes kan uitleg waardoor het kwartje valt.
  Uw uitleg is erg fijn. Heeft u misschien ook een uitleg over procenten?

  Ik hoor het graag van u.
  Groetjes, Jairo

  1. Liesbeth

   Beste Jairo, we zijn op dit moment nog druk bezig met het voltooien van de serie paragrafen en filmpjes over kommagetallen. Daarna staat het onderwerp procenten op het programma. Het zal waarschijnlijk nog wel een maandje duren voordat dit klaar is. We zijn ook nog aan het nadenken over de rol van Facebook en/of een nieuwsbrief. Voorlopig zou je Facebook Fan kunnen worden omdat we het in elk geval via Facebook zullen laten weten als er iets over procenten gereed is.

 3. Dana

  Geweldige website!!

  Ik heb altijd al moeite gehad met de basisbeginselen van wiskunde wegens dyscalculie. Voor mensen met rekenproblemen is deze website echt ideaal. De uitleg is zeer helder, de website overzichtelijk, en de leerstof grondig. Vooral het onderdeel “zelf een som intypen en laten uitleggen” is zeer handig. Hopelijk blijft deze website nog een lange tijd bestaan!!

Geef een antwoord